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Zucchini-Blüten / Zucchini flowers

Happy participants at Genovas presenting zucchini flowers.
Happy participants at Genovas presenting zucchini flowers.

Die Zucchiniblüten mit Mozzarella-Stückchen und einer halben Sardelle füllen und dann die Blüten oben zudrehen.

Eine Tempura zubereiten mit: Mehl Typ 00, kaltem Mineralwasser mit Kohlensäure, umrühren. Die Zucchiniblüten in der Tempura wenden und die Blätter nochmals zudrehen. In Öl (auf 100°C erhitzt) frittieren, bis sie knusprig sind (ca. 7 Minuten).

Man kann die gefüllten Zucchiniblüten auch mit Parmesan bestreuen, einigen Tropfen Genovas Olio di Oliva Extravergine Della Nonna betreuffeln und dann im Ofen bei 200°C für 10 Minuten backen.


Crispy delicious zucchini flowers stuffed with mozzarella and anchovis
Crispy delicious zucchini flowers stuffed with mozzarella and anchovis

Fill the zucchini flowers with a piece of mozzarella, half anchovy and close the petals twisting them.

Then prepare a tempura with flour 00, cold sparkling mineral water, mix it and than dip the zucchini flowers in it and make shure to twist the petals again. When they’re ready, plunge in the 100° boiling oil. Wait until they’re crispy, +- 7’.

You can also bake the zucchini flowers in the oven topped with some parmesan and some drops of Genovas Olio di Oliva Extravergine Della Nonna for 10’ at 200°.